Nieuwe gadgets

Vroeger hadden mensen het niet voor het zeggen wat betreft elektronica. Er bestond nog geen elektronica. Nu is een telefoon niet meer weg te denken. Vooral bij de jeugd. Er zijn verschillende gadgets op de markt gekomen en bedrijven strijden met elkaar voor de macht. Er zijn veel aanbieders en er is spraken van een monopolistische concurrentie. Van Smartwatches tot draadloze oortjes. Waar hebben mensen behoefte aan en hoe spelen de bedrijven die deze producten verkopen hierop in?

Keuze stres

Een grote winkelketen die enorm veel gadgets verkoopt. Je loopt er rond en er zijn te veel producten. Waar moet je nu uit kiezen? De prijzen gaat van 50 tot duizenden euro’s. De kwaliteit speelt meer mee dan ooit. De productspecificaties zijn ook belangrijk. Mensen hebben voorkeuren aan de kleur en de vorm. Wat moet je nu kiezen? Je spreekt daarom een winkelmedewerker aan. Je vraagt welk product hij aanbiedt. Na dit gesprek besef je dat je er eigenlijk niks aan hebt gehad. Vervolgens lees je alle productspecificaties. Echter gezien wist je al welk product je ging kopen voordat je winkel binnen liep. Er zou een kans bestaan dat externe factoren je van gedachten zouden veranderen. Bij een specifiek product als een telefoon gebeurt dit maar zelden. Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren. Mijn tip is dat je je altijd kunt laten informeren. Doe dit ook vooral. De mensen die in zo’n winkel werken hebben er altijd iets meer verstand.

De telefoonmarkt

De smartphones van tegenwoordig zijn niet meer weg te denken. Mensen hebben bepaalde voorkeuren. De één vindt het gebruik van een Samsung telefoon heel fijn. Andere hebben een voorkeur aan de Honor smartphone. Nog geen 10 jaar geleden bestond er nog geen smartphone. We speelden allemaal het spelletje snakes. Onmisbaar. Nu kun je zelfs Mario karten op je telefoon. Wie had dat gedacht. Qua uiterlijk zijn de telefoons allemaal bijna hetzelfde. Dit is een vorm van homogene productie.

Handig?

De smartwatches en draadloze oordoppen hebben zijn voor- en nadelen. Dit verschilt echter ook per persoon. Vind je draadjes handiger? Dan vind je draadjes handiger. Maar dat de technologie per jaar veranderd kunt u niet omheen. Er zullen over 5 jaar geen draadjes oortjes meer zijn. De mens zal zich moeten aanpassen op de technische ontwikkelingen.

Of het handig is of niet. Je kunt er niet omheen. Bedrijven kiezen ervoor om bepaalde software niet door te laten lopen op oudere toestellen. Dit komt omdat zij willen dat je nieuwe producten aanschaft. Dit brengt mij weer bij wat ik zojuist zei. Er is enorm veel keuze en voor je het weet, sta je weer vooraf aan in de winkel met keuze stres.