Aan de slag met je tuin!

Het schijnt aankomende maand prachtig zomerweer te worden en dat mag ook wel want de echte warme temperaturen zijn dit jaar nog een beetje achtergebleven in ons land. Nu is alleen de vraag of jouw tuin er ook klaar voor is. Tijdens dit mooie en warme weer wil je natuurlijk wel kunnen genieten van een ijskoud drankje en veel gezelschap op je mooie terras. Is het nog niet zo’n feest en je tuin en kan je wel wat opknap tips gebruiken? We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Een fijn terras

Wat is het allerbelangrijkste onderdeel van je tuin als je aankomende zomer lekker buiten wilt zetten? Je terras natuurlijk. Het terras is de plek waar jullie vele zomerdagen en- avonden kunnen doorbrengen terwijl jullie genieten van een ijskoud drankje en comfort. Dat is namelijk wat je wilt met je terras. Er een comfortabele, fijn en knusse plek van maken. Ten eerste moet je daarvoor een fijn tuinmeubel hebben. Onze voorkeur gaat uit naar bijvoorbeeld een loungeset. Hoe groter, hoe beter aangezien je daardoor voldoende ruimte hebt voor visite over de vloer. Je kunt de loungeset kopen maar ook zelf maken. Het is maar net waar je zin en tijd in hebt. Heb je een klein budget? Dan is een loungeset gemaakt van pallets de oplossing voor jouw terras. Wat ook fijn is op je terras is een buitenkleed, een tafel en een tuinscherm zoals een trellisscherm. Dit houdt de wind wat tegen maar is vooral ook een mooie afscheiding en kan zelfs worden gebruikt voor klimop.

Een goede sfeer

Naast je terras is de algehele sfeer van je tuin natuurlijk ook een sterk bepalende factor. Want naast een fijne plek is ook de uitstraling wel fijn voor een goede beleving. Sfeer in de tuin creëer je onder andere door bloemen, struiken en bomen te planten maar ook door andere items te gebruiken zoals plantenbakken, schuttingen en toffe buitenaccessoires op je tuin te verfraaien. Vergeet ook zeker niet om het pad op een leuke manier aan te kleden. Je kan voor tegels kiezen maar ook met grint of kiezelsteentjes kan je leuke dingen doen. Doe vooral lekker veel inspiratie op het internet op als je hiermee aan de slag gaat. Benieuwd waar je al deze spullen vandaan haalt? Neem eens een kijkje bij Hillhout Tuinhout voor hun uitgebreide assortiment. Je vindt hier een groot en uitgebreid assortiment aan tuinartikelen waar vast en zeker ook iets voor jou tussen zit.