Een e-bike is er voor jong en oud(er)

De e-bike is een super uitvinding. Jong en oud kan genieten van fietsen in de natuur of in de stad, zonder daar al te veel inspanning voor te hoeven leveren. Ideaal natuurlijk. Al lees je wel regelmatig dat er met een e-bike eerder ongelukken gebeuren. Het is dus,vooral op een e-bike, verstandig om aan jouw veiligheid en die van medeweggebruikers te denken. Stap je voor het eerst op een elektrische fiets? Neem dan rustig de tijd om goed te oefenen. Ga niet gelijk het drukke stadsverkeer in, maar leer je fiets kennen. Als je de e-bike eenmaal goed onder controle hebt, zul je merken dat het een verlengstuk van jezelf wordt. Je wilt nooit meer zonder.

Waarom zou ik een e-bike kopen in plaats van een brommer?

Heel simpel: op een e-bike moet je zelf nog iets doen om vooruit te komen. Op een brommer hoef je alleen maar te zitten en te sturen. Een elektrische fiets is dus altijd beter voor je gezondheid. Je kunt zonder al te veel inspanning flinke afstanden afleggen. Je kunt dan onderweg toch genieten van alles om je heen. Niet gehinderd door het lawaai van een brommer en niet gehinderd door het gewicht van de helm op je hoofd. Een elektrische fiets houdt je lijf in beweging, hierdoor train je ongemerkt je spieren en je gewrichten. Dat hoef je op een brommer niet te verwachten.
E-bike

Een e-bike voor scholieren, is dat niet wat overdreven?

Vroeger, toen ik nog jong was, moest je gewoon fietsen. Door weer en wind. Daar ben ik zeker niet slechter van geworden. Maar hoe fijn had het geweest als ik vol energie was thuisgekomen? Ik was altijd óp na een schooldag en het fietsen. Huiswerk werd dus met tegenzin gemaakt en voor sporten of andere buitenschoolse activiteiten was maar weinig energie over. Scholieren van nu stappen op de e-bike. Krijgen beweging en stappen toch fris de school binnen.

Welke e-bike past bij mij?

Er zijn ontzettend veel verschillende elektrische fietsen te koop. Waar begin je met uitzoeken? Nou, bijvoorbeeld op bovenstaande site. Daar is een keuzehulp beschikbaar waarin je kunt aangeven wat jij wilt met de e-bike. Er komen dan alsnog verschillende opties uit rollen, maar de keuze is veel meer toegespitst op jou. Je kunt dan een afspraak maken in de winkel om een testrit te gaan maken. Je bent dan goed voorbereid voor je de winkel in stapt.