Blaklader; kwalitatief goed en een sterk design

De kwaliteit en functionaliteit van werkkleding is afgelopen jaren fors toegenomen bij de meeste merken. Zo ook bij Blaklader. Daarnaast heeft dit werk ook nog eens best veel gedaan aan het design. Naast het design loopt Blaklader ook nog voorop op het gebied van kwaliteit maar zeker ook functionaliteit. Het betreft een zweeds merk die veel doet op het gebied van innovatie. Zo hebben ze inmiddels meerdere patenten op hun naam staan. De patenten zitten vooral in het materiaal wat sterk ontwikkeld is. Ook loopt Blaklader ook nog eens voorop op het gebied van MVO. Dit door vooral gerecyclede materialen te gebruiken en fabrieken met zeer goede arbeidsomstandigheden.

De werkbroek van Blaklader

Één van de beter verkopende kledingstukken van Blaklader is de werkbroek. De werkbroek die ze maken is voor iedere beroepsgroep afgestemd. In de eerste alinea sprak ik al over meerdere patenten die ze hebben door veel aan innovatie en ontwikkeling te doen. Bij de werkbroek hebben ze de zogenaamde dubbele stiknaad ontwikkeld. Deze stiknaad zorgt ervoor dat de broek op de stiknaden super stevig is op de naden die het meest belast worden. Meestal is dit op dezelfde punten, maar er kan uiteraard per beroepsgroep wat nuance verschil in zitten. Met deze dubbele stiknaad hebben ze een absolute kwaliteitsslag gemaakt die ervoor zorgt dat de werkbroek van Blaklader aanzienlijk langer meegaat. Verder is de werkbroek per beroepsgroep geoptimaliseerd. Hierin zie je ongeveer overigens wel hetzelfde beeld als bij de andere producenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de hamerlus van de werkbroek van de timmerman en de zogenaamde spijkerzakken. Deze zakken zitten aan de buitenkant van de broek en zijn gemaakt van speciaal materiaal. Hierdoor prikken de zakken niet in je been. Dit merk onderscheidt zich wel doordat ze ook broeken maken voor linkshandigen. Niet ieder merk heeft dat. De hamerlus bijvoorbeeld zit dan aan de linkerkant. Zo heb je de hamer als linkshandigen wat makkelijker voor het grijpen.

De werkjas van Blaklader

Ook in de werkjas hebben ze een uitgebreid assortiment. De verschillen zitten uiteraard in de functionaliteit, maar ook in de temperatuur waarin je de jas draagt. Van zomerse temperaturen tot winterse gure omstandigheden. Blaklader heeft er een geschikte jas voor. Voor de winterjassen is vaak een speciaal soort fleece stof als voering gebruikt. Je blijft daar lekker warm mee en het isook nog behoorlijk comfortabel om te dragen. In sommige gevallen kan je de fleece voering verwijderen en is de jas ook in wat warmere omstandigheden te dragen.